За PlovdivConf – малко емоционално

Миналата седмица писах тук за PlovdivConf, а в събота се случи и самото събитие. Записите от лекциите могат да се намерят на сайта, а снимки все още събираме. Съдейки по коментарите във формата за обратна връзка, както и тези на място – на гостите им е харесало :)

Пловдив конф

На нас също ни хареса. Крокодилът вече писа с повече подробности. Като за първо събитие от Турнето, организирано основно през “открадното” време, PlovdivConf се получи добре. Разгледахме Хакафе, запознахме се с много от хората там, не пропуснахме да посетим любимия No Sense за after-after-after party. На една малка част ентусиасти дори успях да покажа крем карамела в Даяна, който се сервира в големи купи за супа :)

А сега малка разбивка:

  • В пиковите моменти на конференцията залата беше почти пълна, което прави около 90-100 човека. Почти всички останаха от началото до края.
  • Разпродадохме всички тениски, че даже не ни стигнаха. Обмисляме една по-весела (лимитирана) допечатка. Имаше томбола кой да си купи последните три тениски, тъй като желаещите бяха повече :)
  • Изядохме 240 сандвичета от Toasty (които препоръчвам, ако ви трябва кетъринг в Пловдив).
  • Събрахме над 240 лв. от дарения, което беше неочаквано и страшно хубаво.
  • С даренията, тениските и помощта от локалния хакерспейс за наемането на зала, събитито почти си самопокри разходите :)

Ако трябва да определя с една дума как се чувствам аз след PlovdivConf, тя ще е “обнадеждена”. Не живея в Пловдив от 2007-ма година и никога не съм имала планове да се връщам там. Почти никой от приятелите ми не остана, все ми се струваше, че нещата вървят само надолу. За първи път от много време видях хора, които не са статични и макар и с малки стъпки – създават промяна. Надявам се да откривам точно такива хора при всяка следваща спирка на Турнето :)

Leave a Reply