PlovdivConf

Наскоро бях на една конференция в Швеция. Там си говорихме с хора от цял свят за организацията и провеждането на големи (технически) конференции. Оказа се, че навсякъде значимите събития са в съответните столици. Това пък затруднява хората от по-малките и отдалечени населени места да ги посещават. Разказах им за идеята на Стефан за пътуваща конференция из по-големите градове на България. Стори им се интересно и предизвика дискусии, за които може би ще разкажа на PlovdivConf.

Турнето вече е факт и първите две конференции ще са на 6-ти юли (в Пловдив) и 20-ти – във Варна. След тях ще има в Бургас, Велико Търново, Благоевград и вероятно в Русе. Входът е свободен.

Програмата за PlovdivConf вече е ясна. Ще има записи на лекциите, а ако успеем да го подкараме – и live streaming.

Партита са важни, затова и ще има цели две. PlovdivConf Friday Beer очевидно е в петък вечер, организирано от хората от пловдивския хакерспейс – Hackafe (които и помогнаха за провеждането на събитието).

Партито след конференцията започва в 19.00 часа в събота, мястото е Art Club – в двора на Драматичния театър в Пловдив.

Ще се радвам да се видим в събота, ако сте наоколо – заповядайте :)

2 thoughts on “PlovdivConf

  1. Чудесна идея. Дискусиите на технологичната субкултура, които отдавна минават границите на професионалната сфера дават надежда за проактивна интелигенция. Колкото и безумно да звучи този мразен от мен термин.

Leave a Reply