#RogueConf

Както Крокодилът побърза да блогне, преди месец се случи една малко нестандартна конференция. По план трябваше да е в Рибарица, но в крайна сметка беше в Банско.

Конференцията и лекциите

RogueConf беше двудневна конференция с покани, като всеки присъстващ трябваше да направи предложение за лекция. После имаше гласуване, а накрая десетината лекции с най-много гласове бяха включени в програмата. Някои от останалите предложения се превърнаха във вдъхновяващи lightning talks и си мисля, че следващия път трябва да има поне още една сесия от такива.

Почти всички лекции бяха технически, но ми се иска да отбележа, че нетехническите предизвикаха  и интерес при гласуването, и дискусии. Идеята да няма ограничение в предложените теми беше добра.

rogueconf logo

Благодарим сърдечно на Лъчко, че беше любезно изръчкан и да направи логото на конференцията. И то, и тениските с него бяха оценени достойно :)

Нашата лекция (още за медиите)

Който следи блога, знае за интереса ми към икономика на медиите, концентрация на собственост, проблеми с качеството на информацията, която предоставят медиите. Повече по темите – тук.

На RogueConf се включих в една от лекциите. Искахме да представим конкретна идея и да потърсим съмишленици за нея. С няколко думи – една от крайните цели е филтриране на качествените материали из медиите и насърчаване на повече хора/медии да създават такива. Ето самата лекция, а ако идеята ви е интересна и искате да допринесете по някакъв начин за осъществяването й – има как :)

Хората

Запознах се с хора, за които бях слушала; хора, с които от години си комуникираме или се следим из социалните мрежи; запознах се и с разни хора за n-ти път, за което се извинявам и тук.

Срещите за мен бяха изключително интересни, надявам се да имаме възможност да продължим част от дискусиите скоро – невиртуално. А като заключение – социалният елемент на конференцията беше едно от най-силните неща :)

Запитване

Приемам идеи за изпробвани за конференции/тиймбилдинги хотели в радиус 150 км. от София. Тъжно е, но хотелите не са това, за което се представят… :)

2 thoughts on “#RogueConf

  1. Яна, заинтригуваме идеята на Димитър от презентацията, може ли да ми дадеш контакт с него.

Leave a Reply